Uitbreiding van een woonhuis Harmonie tussen binnen en buiten

Hoewel we een woonwijk inreden, troffen we dit woonhuis in een bijna parkachtige situatie. Waar de straat de tuin werd kleurde ons beeld weelderig groen. Toen de eigenaar van ons vroeg om de woning daarmee sterker te verbinden, begrepen we goed waarom. Een huis mag dan op zichzelf een bijzonder mooi ding zijn, toch ligt uiteindelijk het gevoel in een ongestoorde harmonie.

 


We ontwierpen een uitbreiding, als de rechterarm van de woning. De aanwezige erker aan de zijkant van de woning waardeerden we op tot tuinkamer. We brachten licht, lucht en ruimte, maar vooral een omhelzing van de tuin.

 


 In de oorspronkelijke staat had de woning weinig directe relatie met de tuin, de achtergevel was vlak en had weinig openingen,

Oorspronkelijke staat


 Vanuit de gevelschetsen is de aanpassing goed te onderscheiden, in kleur,


 Binnen brengt de nieuwe tuinkamer veel licht en ruimte door de hoge en vele raampartijen,


 In detail sloten we aan bij de bestaande situatie. We gebruikten een witte steen, witte kozijnen, strakke afwerkingen, en rechte hoeken,


 

Lips Groen ontwierp het aansluitende gedeelte van de tuin opnieuw. Zo dat de harmonie tussen binnen en buiten ook fysiek de zo vloeiend mogelijke vorm kreeg.